Wat heb je nodig?
250 gram bloem
125 ml sojamelk
50 gram suiker
50 gram boter (bv. AH plantaardige margarine)
4 gram gist
Zout
Vulling
500 ml sojamelk
35 gram custardpoeder
25 gram suiker
Kruimels
135 gram boter
200 gram bloem
120 gram suiker
Zout
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de bodem. Zorg hierbij dat de
boter zacht is. Het beste kun je de boter en de melk even opwarmen totdat ze
beiden lauwwarm zijn. Kneed alles totdat er een soepel deeg ontstaat. Leg het
deeg nu in een kom, dek deze af met een doek en laat het 30-60 minuten rijzen
op een warme plek.
Ondertussen kun je de pudding maken. Doe het
custardpoeder met de suiker in een pan en voeg hier een beetje van de sojamelk
aan toe. Klop met een garde totdat er geen klontjes meer in zitten en voeg nu
de rest van de melk toe. Roer alles door elkaar. Breng de custard aan de kook
en laat deze nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig om te
zorgen dat het niet aanbrandt. Hierna (als de custard afkoelt) kan er een vel
ontstaan op de custard, zorg daarom dat je elke 2-3 minuten even door de pan
roert.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg. Door het
deeg tussen je handen te wrijven ontstaan de kruimels.
Nadat het bodemdeeg heeft gerezen, rol je het uit en plaats
je het in een ingevette vlaaivorm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de custard over de bodem en strooi de kruimels
erover.
Bak de taart 10-15 minuten op 220 graden. Als de randen van
de taart goed gekleurd zijn, is hij goed (gebruik evt kort de grilstand van de oven).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten