Appeltaart


Nog op zoek naar inspiratie voor een verjaardag? Of gewoon zin in appeltaart? 
Deze taart doet altijd goed bij ons op verjaardagen en is erg makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?
  • 6-8 appels
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • Optioneel: custardpoeder
Deeg voor de bodem en de zijkant:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter (bv. Alpro vloeibare boter)
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels appelmoes
  • Zout
  • Optioneel: citroenrasp
Crumble:
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • Voor extra kruimelig deeg en een krokantere bovenkant kun je nog een grote hand extra havermout toevoegen
Voor een groot bakblik met appeltaart gebruik je ongeveer 2-2,5 kg appels en maak je 1,5 keer zoveel deeg voor de bodem en de crumble.

Meng de ingrediënten voor het deeg. Het deeg moet je uiteindelijk tot een bol kunnen vormen, die niet uit elkaar valt, maar ook niet te zacht is. Bij een te zacht deeg kun je nog wat bloem toevoegen en bij een te stevig deeg nog wat appelmoes.
Verdeel het deeg over de bodem en de zijkant van een ingevette, of met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de appels en snijd deze in stukjes. Meng de stukjes appel in een kom met kaneel en rozijnen naar smaak. 

Als de appels wat nat zijn, kun je wat custardpoeder over de bodem strooien. Verdeel de appel over de bodem.
Meng de ingrediënten voor de crumble en strooi dit over de appels heen.
Bak de taart een uur op 180-190 graden hetelucht.

Bon appetit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten