Ingrediƫnten
- 250 gram bloem
- 200 gram boter, bijvoorbeeld wajang margarine
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- 2 eetlepels sojamelk + optioneel: beetje sojamelk om de koek mee te bestrijken (voor een glanslaagje)
- 1 eetlepel custardpoeder of maizena (custardpoeder zorgt voor extra vanillesmaak en een mooie gele kleur)
- Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediƫnten door elkaar tot je een bal deeg hebt.
Doe het deeg in een kleine, ingevette springvorm (18 cm). Druk het deeg goed aan met een lepel en maak hiermee ook de bovenkant redelijk egaal. Optioneel: bestrijk de bovenkant met wat sojamelk voor een glanslaagje en trek vervolgens met een vork of een mesje een patroon in het deeg.
Zet de vorm nu gedurende 25-30 minuten in de oven. Als je koek hierna nog niet zo bruin is, kun je de oven nog kort op de grilstand zetten.
Haal vervolgens de koek uit de oven en snijd met een mesje de randen van de koek alvast los van de vorm. Laat de koek nu verder afkoelen in de vorm.
Het recept valt thuis goed in de smaak! Het is zo op!
BeantwoordenVerwijderen